"Algaval nädalal saabub Eestisse 62 520 doosi vaktsiini. Varasemast on tänahommikuse seisuga kasutamata 130 838," kirjutas ta.

"Seega hetkel järgmise nädala töö planeerimiseks kuni 193 358 doosi. Täna-homme ilmselt arv mõnevõrra väheneb. Teise doosi maksimaalset vajadust saavad kõik vaadata terviseameti nädala graafikus, mis sisaldab nädalate kaupa tehtud dooside koguarvu," märkis Nõgene.

"Need arvud sisaldavad nii esimesi kui teisi doose, seega teise doosi vajadus nädala kaupa on väiksem kui allpool tabelis toodud nädala koguarv. Järgmise kolme nädala 2 doosi vajadused on järgmised: 23 095; 28 280; 22 751. Defitsiit, numbrite meelevaldne tõlgendamine või töökorralduslik küsimus?" uuris ta. Teatavasti saavad kõik 30-aastased ja vanemad endale vaktsineerimisaja valida, kuid vaktsineerimisaegu laekub tuhandete kaupa, kuigi doose paistab riigil kõvasti rohkem olevat.

Delfi küsis sotsiaalministeeriumilt kommentaari, kuid pole veel vastust saanud. Sotsiaalministeeriumi vastuse laekumisel lisatakse see siia kohe.