"Kui te ka kogu AstraZeneca laojäägi sellest 100 000 doosist maha arvutate, on kümned tuhanded doosid esmaspäeval ikka ootel, mitte õlavarres," kirjutas Nõgene arvamusloos.

Nõgene leiab, et esimeste süstidega kiiremini edasi liikumiseks tuleks teisi doose edasi lükata. Kiige vastus: "Jah, numbreid saab alati meelevaldset tõlgendada. Kui rääkida faktidest, siis Pfizer/BioNTechi ja Modernat hoitakse laos täpselt nii palju kui on vajalik järgmise nädala teise doosi katteks."

Minister juhtis tähelepanu, et ainult AstraZeneca vaktsiini on riigis rohkem, kui inimeste nõudlust selle järele. Ta leidis, et teiste dooside edasilükkamine esimeste dooside kiiremaks manustamiseks põhjustaks ülearu palju segadust.

Nõgene ei jäänud vastust võlgu ning kirjutas sotsiaalmeedias: "Härra minister Tanel Kiik, loost ei selgu milles seisneb numbrite meelevaldne tõlgendus?"

Nõgene jääb selle juurde, et tema poolt ERR-i portaalis esitatud numbrid tõestavad tema seisukohta: "Kas mõni esitatud numbritest oli vale? Kas saabunud vaktsiinidooside arv oli vale? Kas tehtud süstide arv oli vale? Kas Eesti või Soome surnute arv oli vale? Kas Eestis või Soomes haiglasse sattunud inimeste tipphetke arv oli vale?" Kiige argumendid teda ei veena: "Vähem häma ja rohkem ausust, läbipaistvust, tegusid, härra minister!"