• Kella 09.12 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Rävala pst 8 juures, kus 26-aastane naine kukkus elektrilise tõukerattaga. Juht toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.
  • Kella 11.49 ajal juhtus liiklusõnnetus Pärnu maakonnas Häädemeeste alevikus, kus alkoholijoobe tunnustega 56-aastane mees kaotas kontrolli jalgratta üle ja kukkus. Isik suri sündmuskohal.
  • Kella 15.03 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Hobujaama 10 juures, kus 44-aastane naine kukkus jalgrattaga. Jalgrattur toimetati AS Ida-Tallinna Keskhaiglasse.
  • Kella 16.03 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Mustamäe tee ja A. H. Tammsaare tee ristmikul, kus 21-aastane mees kukkus kergliikuriga. Juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.
  • Kella 19.03 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Läänemere tee 74 juures, kus 37-aastane naine sooritas vasakpööret sõiduautoga Honda Civic ja põrkas kokku elektritõukerattaga Kaabo, mida juhtis 29-aastane mees. Tõukeratta kaasreisija, 19-aastane naine, toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.
  • Kella 19.45 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Niine tn 2 juures, kus alkoholijoobes 49-aastane mees kaotas elektritõukeratta üle juhitavuse ja kukkus. Tõukeratta juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.
  • Kella 22.29 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Merivälja tee 24 juures, kus 15-aastase neiu juhitud jalgratas põrkas kokku parklast väljuva sõiduautoga Toyota Corolla, mida juhtis teadmata juht. Sõiduauto lahkus sündmuskohalt. Jalgratta pakiraamil istunud 11-aastane poiss viidi Tallinna Lastehaiglasse.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvekeskuse patrullitalituse juhi Varmo Reinu sünul ei juhtu nii palju õnnetusi iga päev, ent siiski on tavapärane see, et soojade ilmade saabudes sagenevad ka õnnetused kaherattaliste sõiduriistadega. "Enamik õnnetusi on ühesõidukiõnnetused ehk kukkumised, kus mingil põhjusel kaotatakse juhitavus ratta üle," ütles Rein. Ta lisas, et sageli on nende kukkumiste taga näiteks suur sõidukiirus, valed sõiduvõtted või ootamatu takistus teel.

"Kergliikurite häda on, et nende rattad on väikesed ja kui tee on ebatasane, võib sõitja kergelt kukkuda," lausus talituse juht. Ta lisas, et samuti on inimestel praegu, hooaja alguses, vähe kogemusi kergliikuritega sõitmisel.

Käesoleval aastal on juhtunud 47 liiklusõnnetust jalgratturi ning 25 õnnetust kergliikuri osalusel.

Politsei: ka jalgratast ja kergliikurit tuleb juhtida kaine peaga

Uue sõiduriista soetamisel soovitab politsei kusagil turvalisel platsil eelnevalt harjutada selgeks sõiduvõtted, sealhulgas kindlasti ka äkilisemat pidurdamist ja kukkumist. Politsei tuletab ka meelde, et kergliikur ei ole mõeldud sõitmiseks kahekesi.

Ka eile juhtus üks selline õnnetus, kus ühel tõukerattal viibis samaaegselt kaks inimest. Kahekesi on kergliikur tunduvalt halvemini juhitav ja õnnetused hõlpsamini juhtuma. Ning kindlasti ei käi kokku alkohol ja sõidukid, ka jalgratast ja kergliikurit tuleb juhtida kaine peaga.

Õnnetusi jalg- ja tõukeratturitega juhtub ka tee ületamisel. Ratturid liiguvad palju kiiremini kui jalakäija ja seepärast tulevad nad autojuhi jaoks ootamatult kiiresti teele. Sõidukiirus peab olema liiklusoludele vastav ning ülekäigurada ületades soovitame nii jalg- kui ka tõukerattalt maha astuda.

Politsei pöörab kergliiklejatele liikluses praegu rohkem tähelepanu. Rikkumist märgates inimestega kindlasti suheldakse ning selgitatakse kehtivad liiklusreegleid. Laste puhul jälgime hoolega, et alla 16-aastased kannaksid kiivrit, kuid turvavarustust soovitame kanda ka täiskasvanutel.