BBC reporter Gazas teatas, et tuld antakse Iisraeli laevadelt, hävituslennukitelt ja helikopteritelt.

Gazas on alates esmaspäevast hukkunud üle saja inimese ja Iisraelis seitse.

Iisraeli linnades võitlevad aga omavahel juutide ja araablaste jõugud, mis sundis presidenti kodusõja eest hoiatama.

Kaitseminister Benny Gantz andis käsu julgeolekujõudude massiliseks tugevdamiseks, et suruda maha siserahutused, mille tõttu on vahistatud üle 400 inimese.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles täna hommikul tehtud avalduses, et Iisraeli sõjaline operatsioon palestiina võitlejate vastu Gazas jätkub nii kaua kui vaja. Netanyahu lubas, et Gazas võimul olev Hamas maksab kallist hinda.

Hamasi sõjalise tiiva esindaja teatas, et rühmitus on valmis andma Iisraeli sõjaväele „karme õppetunde”, kui toimub maavägede sissetung.

Varsti pärast Netanyahu esinemist valgustasid taevast Gaza linna kohal plahvatused. Varsti tulistati Gazast välja rakette muu hulgas Iisraeli linnade Ashkeloni, Ashdodi, Beersheba ja Yavne suunas.

Eile kutsus Iisrael teenistusse 7000 reservväelast ning saatis sõdureid ja tanke Gaza piirile.

Iisraeli sõjaväe teatel on maismaarünnak Gazasse üks kaalutav võimalus, aga otsust ei ole veel tehtud.

Eile tulistati Põhja-Iisraeli ranniku lähedale merre kolm raketti ka Liibanonist, teatas Iisraeli kaitsevägi. Keegi vastutust ei võtnud, aga Liibanonis tegutseb mitmeid relvarühmitusi, sealhulgas Iraani toetatud Hizbollah.

Tevishoiuminister Gazas teatas, et alates esmaspäevast on Gazas hukkunud vähemalt 103 palestiinlast, sealhulgas 27 last. Viga on saanud 580 inimest.

Iisraeli sõnul on kümned Gazas hukkunud olnud relvarühmituste liikmed ja inimesi on hukkunud ka palestiinlaste oma rakettide tõttu.

Iisrael on teenistusse kutsunud ka kümme piiripatrulli reservkompaniid, mis peavad aitama maha suruda vägivalda araablaste ja juutide vahel Iisraeli linnades. Iisraeli president Reuven Rivlin nimetas rahutusi mitmetes linnades mõttetuks kodusõjaks.