Teadete kohaselt said mitmed kohad Lõuna-Iisraelis rakettidega pihta ja Sderotis hukkus väike laps, vahendab BBC News.

Hukkunud on 65 inimest Gazas, sealhulgas 14 last, ja seitse inimest Iisraelis.

Vaenutegevus puhkes pärast nädalaid kasvanud pingeid Ida-Jeruusalemmas, mis kulmineerus kokkupõrgetega nii moslemite kui ka juutide jaoks pühas paigas.

Vägivald juudi ja araabia segaelanikkonnaga piirkondades Iisraelis viis 374 inimese vahistamiseni eile õhtuks, teatas Iisraeli politsei. Viga on saanud 36 politseinikku.

Iisraeli meedias teatatakse, et riigi linnades ja asulates on jõugud rünnanud nii juute kui ka araablasi.

Üks juudi mees sai vigastada araablaste rünnakus Akko linnas ning Bat Yamis tirisid paremäärmuslikud juudid autost välja ja peksid läbi araablase.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles eile õhtul, et kavatseb saata linnadesse politseile appi sõjaväe.

Netanyahu sõnul kujutavad viimaste päevade rünnakud endast anarhiat.

„Miski ei saa õigustada araabia jõugu juutide ründamist ja miski ei saa õigustada juudi jõugu araablaste ründamist,” ütles Netanyahu.

Palestiina võitlejad on lasknud Iisraeli rakette alates esmaspäeva õhtust ja Iisrael on vastanud õhurünnakutega Gaza piirkonnas.

Hamasi juhitud tervishoiuministeerium Gazas teatas, et alates konflikti algusest on vigastada saanud üle 360 inimese. Surnud on 65 inimest.

Netanyahu sõnul kasutab Iisraeli valitsus kogu oma jõudu riigi kaitsmiseks vaenlaste eest väljas ja rahutustes osalejate eest sees.

Palestiinlaste omavalitsus mõistis aga Twitteris hukka Iisraeli „sõjalise agressiooni”.

Gaza võitlejad teatasid, et lasid eile Iisraeli 130 raketti vastuseks Iisraeli õhurünnakule, mis hävitas Gaza linnas Al-Sharouki kõrghoone.

Selles hoones, mis oli kolmas sel nädalal õhurünnakutes hävinud kõrghoone, asus Hamasi telejaam Al-Aqsa TV.

Iisrael teatas, et tappis Gazas Hamasi kõrgetasemelisi tegelasi ja sihikul olid ka kohad, kust rakette välja lastakse. Hamas kinnitas kõrgetasemeliste juhtide hukkumist.

Iisraeli kaitsevägi teatas eile, et nende rünnakud Gazas on suurimad pärast 2014. aasta konflikti.

Elanikke on hoiatatud enne hävituslennukite saabumist, et nad hoonetest lahkuksid. Ametnike sõnul on ikkagi tsiviilelanikest ohvreid.

Samal ajal varjusid miljonid iisraellased eile õhtul pommivarjenditesse, kui kogu riigis kõlasid rakettide eest hoiatavad sireenid.

Iisraeli kaitsevägi teatas täna hommikul, et alates nädala algusest on Gazast Iisraeli lastud umbes 1500 raketti.