"Me kõik teame, et Jüri Ratas tahab saada presidendiks ja ta vähemalt kaalub seda väga tõsiselt. Ja väidetavalt on asi nii kaugel, et on Jüri Ratta otsustada: kui mina tahan, siis ma saan presidendiks. Siin ei olegi nagu muud juttu. Kogu presidendivalimised taanduvad ühele küsimusele: kas üks mees tahab või ei taha? See on lihtsalt selline poliitiline reaalsus hetkel Eestis," rääkis koos Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Mooraga Erisaate stuudiot külastanud Roonemaa.

"Kindlasti, kui Jüri Ratas otsustab ka ametlikult ja kampaania algab ja kõik välja tuleb, siis kindlasti ka tänane meie artikkel jääb seda presidendikampaaniat saatma. Mis tähendab, et Ratas peab vastama presidendikandidaadina väga spetsiifilistele küsimustele, mis puudutavad tema kulutamise harjumusi ja suhtumist rahasse ja rahakottidesse. Mida talle ei meeldi teha? Talle ei meeldi nendele küsimustele vastata, ta üritab teema ümber viia, küsimusi ümber sõnastada ja nii edasi. Aga kindlasti jääb see teema teda saatma."

1x
00:00

Tänases Eesti Ekspressis avaldas Roonemaa mitu kuud kestnud uurimistöö ja infopäringute tulemusel valminud artikli, mis avalikustas, kuidas Ratas peaministrina tegi lisaks selgelt ametialaste kohustustega seotud kulutustele ja tavapärastele esinduskuludele oste, mille puhul vaieldav, kuivõrd need seotud tema ja ta lähikonna eraeluliste või tema kui parteijuhi tegevusega.

"Me ei ole puritaanid, kes ütlevad, et midagi kulutada ei tohi. Teatud osa esinduskuludest on täiesti normaalne. Ka Jüri Ratase kulutuste puhul. See on puhtalt moraali ja eetika küsimus. Ka see, kui ma Jüri Ratasega rääkisin selle loo jaoks ja küsisin, kuidas ta eristab enda jaoks neid rolle peaministrina, eraisikuna, erakonna esimehena ja sellest tulenevalt ka rahade kasutust, siis Jüri Ratta vastus oli väga lihtne: tema oli 24/7 peaminister kõigile Eesti inimestele. Mis näitabki tema suhtumist, et kõik kulutused, mis ma teen, ma teen peaministrina. Ja nii ongi, ei ole mõtet väga küsima tulla," tõdes Roonemaa.