Colorado Springsi politsei teatel olid pühapäevase tulistamise ohvrid Melvin Perez (30), Mayra Ibarra de Perez (33), Jose Gutierrez-Cruz (21), Joana Cruz (52), Sandra Ibarra-Perez (28) ja Jose Ibarra (26), vahendab ABC News.

Melvin Perez ja Mayra Ibarra de Perez olid abielus ning Joana Cruz oli Melvin Perezi ja Jose Gutierrez-Cruzi ema, teatasid uurijad. Sandra Ibarra-Perez ja Jose Ibarra olid Mayra Ibarra de Perezi õde ja vend.

Leitnant Joe Frabbiele ütles pressikonverentsil, et kahtlusalune Teodoro Macias (28) oli olnud aasta aega suhtes Sandra Ibarra-Pereziga ning pärast eelmisel nädalal toimunud koosviibimist oli Maciase ja perekonna vahel pingeid.

Kahtlusalune vihastas, kui teda laupäeval sünnipäevapeole ei kutsutud, ning sõitis pühapäeva varastel tundidel pidutsejate juurde ja avas tule, teatas Frabbiele.

„Selle kohutava teo keskmes on koduvägivald,” ütles Colorado Springsi politseiülem Vince Niski ajakirjanikele.

Üks täiskasvanu pääses tulistamisest vigastamata, samuti kolm last vanuses 2, 5 ja 11 aastat. Kolm teismelist perekonnaliiget olid parajasti väljas, kui tulistamine toimus. Üks laps ja kaks teismelist kaotasid tulistamises vanema.

Frabbiele sõnul tegi politsei väidetava motiivi kindlaks perekonnaliikmete küsitlemise ning kahtlusaluse ja Sandra Ibarra-Perezi vaheliste telefonikõnede abil. Nendevahelistest vägivallaintsidentidest varem teatatud ei olnud, aga perekonnaliikmete sõnul oli kahtlusalusel kontrolliva ja armukadeda käitumise ajalugu.