Teade õnnetusest tuli häirekeskusele kella 18.20 paiku. Rongiliiklus seiskus juhtunu tõttu umbes tunniks ajaks mõlemal suunal.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) valvepressiesindaja rääkis kella 18.30 ajal Delfile, et politsei viib sündmuskohal läbi uurimistoiminguid ja kõik asjaolud on selgitamisel. Teadaolevalt ükski reisija viga ei saanud.

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg ütles vahetult enne kella 19 Delfile, et õnnetus juhtus RaplaTallinn rongiga ja hilinemised puudutavad edelasuunalisi ronge. Operatiivinfot palus ta reisijatel jälgida Elroni kodulehelt või küsida ööpäevaringselt infotelefonilt numbril +372 616 0245.

Adamberg tõdes, et hilinemisi võib ette tulla ka teistel suundadel ja sõitmist jätkatakse nii pea, kui politsei on oma toimingud sündmuskohal lõpetanud ja andnud selleks loa.

Kella 19.30ks oli rongiliiklus taastunud, kuid ette tuli mitmeid hilinemisi, sh TallinnViljandi ja TallinnTüri liinil.

Reisija: rongi alt käis kolks läbi

Õnnetusse sattunud rongi peal olnud Rene Rumberg rääkis Delfile, et enne kokkupõrget andis rong "hästi tugevalt ja pikalt signaali".

"Hetk hiljem lasti käsipidur peale, et rong kohe kiirelt seisma saada ning hetk pärast seda käis rongi alt kolks läbi. Rong seiskus. Seejärel oli rongis paar minutit vaikust ning siis teavitati, et on juhtunud liiklusõnnetus, aga et rong ise on korras," märkis Rumberg. "Selleks hetkeks oli aru saada, mis on juhtunud. Mõni hetk hiljem saabus esimene politsei- ja siis kiirabiauto, seejärel veel eravärvides politsei- ja viimaks üks erasõidukilaadne kiirabiauto."

Tema sõnul oli rong pikalt paigal ning mitmed inimesed tellisid endale linna saamiseks takso. "Asusime Tallinna piiril ja viimane teavitus oli see, et vähemalt pool tundi seisame veel," kirjeldas reisija.