„Ma mõistsin, et olen jumal. Ainult ma ei mõistnud seda kohe, umbes kaks kuud tagasi. Suvel hakkas minus ärkama koletis. Ma hakkasin kõiki vihkama. Ma olen alati kõiki vihanud. Hakkasin veel rohkem vihkama,” ütles Galjavijev.

Izvestija andmetel avas Tatari ettevõtluse toetamise instituudis (TISBI) neljandal kursusel õppinud Galjavijev 4. mail eraviisilise Telegrami kanali, millel ei olnud jälgijaid. Täna kohaliku aja järgi kell 8.57 pani ta sinna üles enda foto maskis ja teatas kavatsusest „tappa palju inimesi”.

Teatatakse ka, et alates veebruarist hakkas Galjavijev läbi helistama poode ja tundma huvi snaipripüssi vastu ning märtsis hakkas selle luba taotlema.

RIA Novosti teatel visati Galjavijev instituudist akadeemiliste võlgnevuste tõttu välja. Samas teatati instituudist, et ta oli vaikne ja konflikte tal ei olnud ning õppejõududesse ja kaastudengitesse suhtus lugupidamisega.

Täna hommikul tungis Galjavijev Kaasani 175. gümnaasiumi ja avas tule. Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad pidasid ta kinni. Galjavijev kavatsetakse saata psühhiaatrilisse ekspertiisi.

Tulistamise tagajärjel hukkusid kooli seitse õpilast ja üks õpetaja. 21 inimest sai viga.