Palestiinlaste tervishoiuametnikud Gazas teatasid, et rünnakutes hukkus 22 inimest, sealhulgas lapsed. Iisraeli sõjavägi teatas, et hukkunute hulgas oli 15 Gazat valitseva rühmituse Hamas liiget.

Hamas ähvardas rünnakuga pärast seda, kui eilsetes kokkupõrgetes Iisraeli politseiga sai vigastada sadu palestiinlasi.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles, et Hamas ületas punase joone ja Iisrael vastab suure jõuga.

Viimastel päevadel on Jeruusalemmas aset leidnud suurim vägivallapuhang üle aastate.

Üha vägivaldsemad vastasseisud Iisraeli politsei ja palestiina protestijate vahel Jeruusalemma vanalinnas on ähvardanud esile kutsuda laiema konflikti.

Palestiinlasi vihastab ligipääsu piiramine kohale, kus asuvad islami pühaduselt kolmas paik, Al-Aqsa mošee, aga ka judaismi kõige püham paik, Templimägi.

Palestiina Punane Poolkuu teatas täna varahommikul, et kokkupõrgetes Iisraeli julgeolekujõududega Jeruusalemmas ja Jordani jõe läänekaldal on viga saanud üle 700 palestiinlase.

Iisraeli sõjavägi teatas, et andis Gazas õhulööke 130 sihtmärgi pihta.

Hamas lasi rakette Iisraeli lõunaosas asuva Ashkeloni linna pihta, mida nimetas kättemaksuks Iisraeli rünnaku eest Gaza linna kortermajale.

Hamasi allikas ütles BBC-le, et 12 tunni jooksul lasti Gazast välja üle 300 raketti.

USA välisminister Antony Blinken ütles, et Hamas peab raketirünnakud viivitamatult lõpetama, ja lisas, et kõik pooled peavad olukorda deeskaleerima.

Seda üleskutset kordas ka Valge Maja pressisekretär Jen Psaki, kes ütles, et USA president Joe Biden on vägivalla pärast tõsiselt mures.

Suurbritannia välisminister Dominic Raab ütles, et rünnakud peavad peatuma, ja kutsus lõpetama tsiviilelanikkonna sihikule võtmist.

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Josep Borrell ütles, et vägivallalaine Läänekaldal, Gazas ja Ida-Jeruusalemmas peab viivitamatult lõppema.