Mullu augustis võttis tollal Omski haiglat juhtinud Murahhovski haiglasse ravile mürgitamise ohvriks langenud dissidendi Aleksei Navalnõi ja tema kadumine vallandas elavaid spekulatsioone. Lisaks suri veebruari ja märtsi jooksul kaks Omski haigla arsti, kellest üks oli Murahhovski asetäitja.

Murahhovski otsimisel osales umbes sada politseinikku ja rahvuskaartlast, kokkuvõttes aga leidis mees omal käel tee metsast välja, ilmudes kohalikku külasse. Arst toimetati läbivaatuseks haiglasse.

Varem olid võimud teatanud, et Murahhovski sõitis reedel jahibaasist ATV-ga metsa. Sõiduk leiti pühapäeval 6,5 kilomeetri kaugusel baasist. RT teatel levisid pühapäeva õhtul sotsiaalmeedias ja portaalides kuuldused, et Murahhovski on elusalt leitud, ent võimud lükkasid need ümber.

Esmaspäeval enne arsti leidmist kommenteeris üks otsingutes osaleja kohalikule portaalile SuperOmsk, et maanteest jäi ATV vaid pooleteist kilomeetri kaugusele. “Kummaline, et ta tunneb seda kanti väga hästi, aga ei suutnud teele välja jõuda,” ütles allikas.

Teine otsija ütles portaalile ngs55.ru enne Murahhovski leidmist, et ametnik oli piirkonnas korduvalt viibinud ja tundis seda hästi. “Ta oli kolmnurgas, mida ümbritses igalt poolt kolm teed, kõik viisid baasi poole tagasi,” ütles otsija. “Võib-olla tal hakkas halb.”