Võimude teatel hävis suurem osa raketist sisenemisel Maa atmosfääri Eesti aja järgi kell 7.24, ent osa tükke sadas siiski ka alla, kukkudes India ookeani Maldiividest läänes, vahendab BBC.

USA ja Euroopa kosmoseagentuurid jälgisid 18-tonnise massiga raketi kontrollimatut maale langemist ja kinnitasid, et see sisenes Maa atmosfääri Araabia poolsaare kohal. NASA teatel ei ole aga võimalik öelda, kas rusud kukkusid vette või maismaale.

Arvestades, et tegemist oli aastakümnete jooksul ühe suurima esemega, mis juhitamatult atmosfääri sisenes, tekitas selle trajektoor mõningast muret.

Teadlased ütlesid siiski juba varem, et enamik raketist peaks atmosfääris ära põlema, kuigi hoiatasid, et on olemas võimalus, et kõrge sulamistemperatuuriga metallid ja muud vastupidavad materjalid võivad maapinnani jõuda.

Võimalus, et keegi mingi tükiga pihta saab, oli siiski väga väike, juba selle pärast, et enamik Maa pinnast on kaetud ookeaniga ja ka maismaal on suuri asustamata piirkondi.

Hiina suhtus üleolevalt väidetesse, et on hoolimatu, kui laseb nii suurel objektil kontrollimatult Maale kukkuda. Hiina riiklik meedia nimetas Lääne uudiseid võimalikest ohtudest ülepaisutatuks.