Tänane päev, 9. mai, tähendab erinevate kultuuride lõikes erinevaid asju. Kui eestlased on Euroopa Liidu liikmesriigina võtnud selle peamiselt vastu kuupäeva kui Euroopa päeva, siis osa venelastest tähistab seda Suure Isamaasõja võidu tõttu kui Võidupüha.

Viimase raames tuuakse pronkssõduri juurde iga aasta 9. mail punaseid nelke, mälestamaks II Maailmasõjas hukkunuid ning tähistamaks Nõukogude Liidu (ja tolle liitlaste) võitu Adolf Hitleri Kolmanda Riigi üle.

Vaata galeriist, kui suur lillesülem oli monumendi ees juba päeva alguses:

Terviseamet: inimesed on seni käitunud mõistlikult

Terviseameti pressiesindaja Merilin Verniku sõnul on terviseamet täna paari-kolme inspektori näol terve päeva pronkssõduri juures olukorda jälginud - kui inimesed liialt suurde puntrasse kogunevad, tuletatakse neile reegleid meelde.

Verniku sõnul on päev Kaitseväe kalmistul möödunud rahulikult ning korraldaja teeb terviseametiga igakülgset koostööd, inimesed aga vahetuvad kuju juures kiiresti ja reeglite meelde tuletamise peale võtavad neid kuulda.

Võidupüha tähistatakse ka mõistagi vene enamusega Narvas. Kus ja kuidas ja mis lippudega sealsed elanikud Suure Isamaasõja võitu meenutavad, saab vaadata järgmisest galeriist: