Tallinna lennujaam kinnitas, et täna hommikul käitus üks meesterahvas töötajatega ebaviisakalt. Konflikt tekkis, kuna tekkis segadus Terrase juures olnud alaealise reisidokumentidega. Ümbritsevad reisijad olid intsidendist häiritud. "Ma ei sõimanud kedagi, ma ei solvanud kedagi, ma ei ületanud mingeid piire," ütles Terras Delfile. "Võib-olla ainult detsibelle," tunnistab endine kaitseväe juhataja siiski.

Segaduse põhjustas asjaolu, et alaealisel, kelle lennukile saamise eest Terras kirglikult võitles, polnud ette näidata sihtriiki reisimiseks vajalikku COVID-testi tõendit. Europarlamendi liikme sõnul oli tegemist tõendi saatma pidanud ettevõtte veaga. Ta lisas ka, et digiloos oli märge tehtud testist siiski olemas.

Isamaa poliitik tunnistas, et olukorra põhjustajateks ei olnud lennujaama töötajad, aga leidis, et nad võinuks leebemat suhtumist üles näidata: "See on inimlikkuse küsimus, igal pool mujal on see tehtav." Ta lisas: "Hollandis ja Belgias on seda mitu korda juhtunud, nemad mõistavad, saavad aru." Terras nendib: "Eestlased, midagi pole teha."

Lennujaam tuletas meelde, et lennujaama töötajad peavad koroonaga seotud teste ja tõendeid kontrollima vastavalt sihtriigi nõuetele, seega tasub reisijal enne lendamist sättida kõik dokumendid korda, et pardaleminek läheks sujuvalt.

"Selline ma juba kord olen," tunnistas kindral reservis enda kompromissitut iseloomu.