Eile kella 23.35 ajal sai häirekeskus teate, et Pärnus kuuldi eramajast laske. Sündmusele reageerisid mitu politseipatrulli ja lisaks ka kiirreageerijad. Kohale jõudes kuuldi majast laske ning politsei sulges tänaval liikluse, et tagada läheduses viibivate inimeste turvalisus.

„Proovisime majas viibinud 64-aastase mehega korduvalt kontakti saada. Kuna see ei õnnestunud, siis kolmveerand ühe ajal öösel sisenesid kiirreageerijad majja ning pidasid mehe kinni. Kinnipidamisel kasutati teenistuskoera, sest mees ei allunud talle korduvalt antud korraldustele,“ rääkis Lääne prefektuuri operatiivjuht Sander Peremees. Kinnipidamisel sai mees viga ning talle anti haiglas esmaabi. Mehel tuvastati alkoholijoove.

Sander Peremehe sõnul võtab politsei relvaga sündmuseid väga tõsiselt ning reageerib nendele alati suurte jõududega. „Avalikus ruumis relvaga või ükskõik millise relvataolise esemega vehkimine, veel enam laskmine või teiste inimeste ja nende vara sihtimine, on lubamatu. Põhjendatult tekitab selline käitumine või laskude kuulmine inimestes hirmu. Väga õigesti tegutsesid inimesed, kes helistasid laske kuuldes kohe numbrile 112,“ rääkis Peremees.

Mehel on kehtiv relvaluba. Juhtunu üksikasjad selgitatakse alustatud kriminaalmentluses.

Inimesed pidid akendest eemale hoidma

Pealtnägija sõnul kõlas eile õhtu jooksul kokku kaheksa lasku, südaöö paiku alustas politsei piirkonnas operatsiooni.

"Tänavad suleti, inimestel keelati nii kodust väljuda kui ka olla akendel, sest olukord oli äärmiselt tõsine, kuna mitmeid kuule oli jõudnud üle tänava asuva maja seina," kirjeldas pealtnägija.