10. aprillil ehk pea kuu aega tagasi ületas üle 80-aastaste hõlmatus 50 protsendi taseme. Samal ajahetkel jõudis 7079 aastaste hõlmatus samale tasemele. Eilse seisuga on üle 80-aastaste hõlmatus vaid 58 protsenti. Samal ajal on 7079 aastaste seas juba 66 protsenti inimesi vaktsineeritud. See tähendab, et viimase 27 päeva jooksul on 7079 aastaseid vaktsineeritud kaks korda rohkem kui eakamaid.

Viimase 14 päeva jooksul on kõige eakama vanuserühma hõlmatus kasvanud vaid kolm protsenti. Olukorda võib pidada üllatavaks, sest riigikantselei uuringu andmetel on kõige eakamad koroonaviirusega nakatumise pärast kõige rohkem mures. Samuti näitab küsitlus, et üle 75-aastased on kõige rohkem valmis end vaktsineerima. Lausa 90 protsenti neist väidab end olevat vaktsineeritud või kindlas valmisolekus lasta end vaktsineerida.

Teadusnõukoja liikme ja psühholoogi Andero Uusbergi sõnul võime olla jõudnud platoole sellepärast, et kõik eakad, kes on vaktsiini tahtnud, on selle ka saanud. "Nüüd võib olla järg jõudnud nende eakateni, kes kahtlevad," ütles Tartu ülikooli kaasprofessor.