Tänasel valitsuse pressikonverentsil osalevad osalevad peaminister Kaja Kallas, riigihalduse minister Jaak Aab, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja kultuuriminister Anneli Ott.

Peaminister Kaja Kallas avaldas pressikonverentsil muu hulgas imestust ja kahetsust selle üle, et just keeleameti juht Ilmar Tomusk on määratud Venemaa poolt sanktsioneeritud isikute nimekirja. "Tomusk seisab euroopalike väärtuste eest. Tomuskil ja keeleametil on valitsuse igakülgne toetus. Tomusk on teinud eesti keele kaitsel järjepidevat ja tublit tööd ning on imestamisväärt, et sellist tegevust taunitakse," ütles Kallas. "Olen isiklikult kõige rohkem vist lugenudki Tomuski raamatuid, küll oma lastele. Jõudu Tomuskile tema töös," teatas valitsusjuht.

Tänasel valitsuse istungil kiitis valitsus heaks Kaja Kallase ettepaneku taasterahastu eelnõu sidumiseks valitsuse usaldushääletusega.

Täpsemalt kiitis valitus heaks „Euroopa Liidu taaskäivitamise kava rahastamise ja Euroopa Liidu Nõukogu otsuse omavahendite süsteemi kohta heakskiitmine“ eelnõu (353 OE) vastuvõtmise usaldusküsimusega sidumise enne selle teist lugemist Riigikogus.

Ühtlasi palub valitsus Riigikogu esimehel kavandada eelnõu teine lugemine ja vastuvõtmine parlamendi 10. mai istungile.

Ühltasi kinnitas valitsus rahapesu andmebüroo juhiks Matis Mäekeri.