Loomakaitsjad süüdistavad prints Emanuel von und zu Liechtensteini suurima Rumeenias nähtud karu, 17-aastase isase Arthuri tapmises märtsis toimunud jahiretkel, vahendab AFP.

Rumeenia keskkonnakaitseametkond alustas 29. aprillil kaitse all olevast liigist looma surma uurimist pärast seda, kui märgati, et dokumendid puuduvad, teatas ametkonna juht Octavian Berceanu AFP-le.

„Me teadsime, et emane karu oleks pidanud kõrvaldatama, aga me leidsime pärast isase karu,” ütles Berceanu.

Rumeenia keskkonnaminister Tánczos Barna ütles, et jahiluba anti emase karu laskmiseks Covasna maakonnas, sest karu häiris inimesi. Minister ei öelnud aga, kellele luba anti.

Rumeenia organisatsioon Agent Green ja Loomatehaste Vastase Liidu (VGT) Austria osakond teatasid, et lastud karu nimi on Arthur ja Agent Greeni liige on teda kaitsealal aastaid jälginud.

„Arthur oli 17 aastat vana ja suurim Rumeenias ja ilmselt Euroopa Liidus nähtud pruunkaru,” teatas Agent Greeni president Gabriel Paun.

Agent Green ja VGT avaldasid dokumendi, milles nimetatakse kütina Austrias elavat Liechtensteini kuningliku perekonna liiget Emanuel von und zu Liechtensteini.

„MTÜ-d Agent Green ja VGT mõistavad hukka pruunkaru Arthuri tapmise trofeekütt prints Emanuel von und zu Liechtensteini poolt, kes tuli Rumeeniasse märtsis, et ta maha lasta,” teatasid loomakaitsjad.