Kapo ohuhinnang on riigisaladus, seda meediale ei näidata. Siiski saavad seda lugeda parlamendiliikmed, teiste seas EKRE üks käilakujusid Martin Helme. Tema ei leidnud sealt mingeid viiteid ohust põhiseaduslikule korrale.

"Oleme nüüdseks saanud lugeda nii kapo kui ka terviseameti ohuhinnanguid ja need dokumendid küll midagi taolist ei kinnita," kirjutas Helme ühismeedias. "Täpsustuse huvides tuleb lisada, et kapo niinimetatud ohuhinnang oli tegelikult tavaline taustamemo, mis kirjutati, kui meeleavaldused olid juba mõned päevad kestnud. Selle sisu ei ole midagi müstilist või erilist, ülevaade olukorrast ja mõningane taustainfo. Tegelikult puudub vajadus seda dokumenti riigisaladuse templi alla panna, sest seal ei ole midagi, mis paljastaks kas nende töömeetodeid, allikaid või oleks julgeoleku seisukohalt tundliku sisuga," sedastas endine rahandusminister. "Nii või teisiti ei ole dokumendis mingeid viiteid ohule põhiseadusliku korra vastu ega sellele, nagu oleks meeleavalduste korraldamise taga Kreml."

Vilja Kiislerile ütles Elmar Vaher aga otse-eetris järgmist: "Vaadates sündmusi maailmas ja eriti lähiriikides, on kaitsepolitsei andnud ohuhinnangu, mis ütleb, et põhiseaduslik kord võib olla ohus. Seetõttu on meie roll ka heidutada, hoida ära. Me teeme seda selleks, et rahulikult meelt avaldama tulnud inimesed, kes täidavad reegleid, saaksid seda teha. Avalik koosolek on lubatud. Palun, registreerige see. Palun, pidage nõuetest kinni. Kümme inimest, kaks pluss kaks reegel. /.../ Kaitsepolitsei tegeleb põhiseadusliku korra tagamisega. Kaitsepolitsei ohuhinnangust tulenevalt me oma tööd planeerime.
Meie lähtusime nädalavahetuse eelsel ajal, 8. aprillil kahest oluliselt dokumendist: nakkusoht ja kaitsepolitsei kirjeldatud oht."

Küsimused kerkisid, kui politsei saatis Toompeal erinevate asjade, sealhulgas koroonapiirangute vastu protesteerivate inimeste rahustamiseks kohale märulivormis korravalvurid, keelas näiteks platsil kitarrimängimise ja astus muidki küsitava eesmärgiga samme.