Riiklik ettevõte Kimia Farma seisab nüüd teadete kohaselt silmitsi potentsiaalse kohtuhagiga reisijate poolt, vahendab BBC News.

Politsei teatas, et nad usuvad, et see skeem oli Põhja-Sumatra Medani linna Kualanamu lennujaamas kasutusel alates detsembrist.

Reisijatelt nõutakse enne lendu negatiivset testitulemust ja lennujaam pakub võimalust teha test kohapeal. Kasutati Kimia Farma pakutavaid antikehade kiirtesti komplekte.

Pärast reisijate kaebusi, et nad on saanud valepositiivseid tulemusi, saatis politsei eelmisel nädalal testi tegema ühe reisijaks maskeerunud töötaja, teatas kohalik väljaanne Detik.

Kui temalt oli proov võetud ja ta sai positiivse tulemuse, saabusid kohale teised politseinikud ja otsisid testimispunkti läbi. Leiti taaskasutatud testimiskomplekt.

Eelmisel nädalal vahistati viis Kimia Farma töötajat, sealhulgas ettevõtte kohaliku haru juht. Kahtlualuseid süüdistatakse ninast proovi võtmise pulkade puhtaks pesemises ja müügiks uuesti pakkimises.

Kohalik meedia teatas, et võimud on kogunud teateid 23 tunnistajalt ja uurivad, kas sellelt skeemilt teenitud kasu, hinnanguliselt umbes 1,8 miljardit ruupiat (umbes 104 000 eurot), kasutati ühele kahtlusalusele luksusliku maja ehitamiseks.