„Käib üks hüsteeritsemine, venelased tulevad, kõik on halb, meiega on lõpp,” ütles Flajšhans saates, vahendab Raadio Vabadus.

Flajšhansi esitleti saates kui tšehhi expat’i, kes elab juba kuus aastat Moskvas ja muretseb nüüd Tšehhi firma äritegevuse pärast, milles ta töötab.

Tšehhi Raadio Moskva korrespondent Ivana Milenkovičová selgitas välja, et vähemalt 2019. aastal oli Flajšhans Vene riikliku propagandaagentuuri Rossija Segodnja (samasse struktuuri kuuluvad ka RIA Novosti ja RT) korrespondent.

Rossija Segodnja Praha korrespondendina võttis Flajšhans näiteks osa 2019. aasta detsembris Krimmis toimunud foorumist Livadija-2019.

Slovakkia veebileht ExtraPlus mainib Flajšhansi Rossija Segodnja korrespondendina 2021. aasta märtsis. Vene ajakirja Idei i Novatsii veebilehel nimetatakse Flajšhansi „Venemaal töötavaks tšehhi ajakirjanikuks” ja artikli „Informatsioonijulgeoleku saavutused riigi kui keerulise sotsiaalsüsteemi tasemel” autoriks. Artiklis kinnitab Flajšhans, et „peamine tegur, mis tagab informatsioonijulgeoleku, on riikliku ideoloogia olemasolu”.

Flajšhansi Facebooki kontol töökohta kirjas ei ole. Seal avaldab ta Moskvas salvestatud videoid, milles levitab vandenõuteooriaid koroonaviiruse kohta, kritiseerib Läänt ja kiidab Venemaa võime, eriti Tšetšeenia juhti Ramzan Kadõrovit.

„Igaüks, kes kartis uut koroonaviirust, oli haige. Mitte füüsiliselt, vaid psüühiliselt. Ja ma pidin tervenema koroonaviirusest – oma hirmust... Meedia tapab koroonaviiruse ajal. Massiliselt. Ta võtab meilt ära jõu haigusest jagu saada, kui see tõesti tuleb. Me sureme varem, kui sureme tegelikkuses, nagu ütles Ramzan Kadõrov,” rääkis „tšehhi expat”, kes kinnitas Rossija 24 saates, et pärast praeguse diplomaatilise konflikti algust „hakkas mängima meedia rolli” ja selgitama toimuvat oma tšehhi tuttavatele.