Reinsalu avaldas lootust, et tulevikus annab seesuguseid olukordi vältida, vahendab ERR "Esimest stuudiot".

Tema väitel pole praeguse juhatuse ja Parempoolsete vahel käimas sisevõitlust, vaid hoopis debatt. Selle käigus peaks Reinsalu sõnul selguma, milline on erakonna maailmavaateline kurss.

"Isamaas lähtutakse sellest, et tõde ei ole jumalast antud, tõde selgub vaidluses," ütles Reinsalu. Lisaks arvas ta, et erakonna suurkogu võiks toimuda suvel ehk juba enne kohalike omavalitsuste valimisi.

Aseesimees ütles, et Isamaa näol on tegemist parempoolse, euroopameelse, rahvusliku ja konservatiivse parteiga. Saatejuht Andres Kuusk lisas, et selle kirjelduse vahele peaks mahtuma ka sõna "sõbralik". "Kas me siis ei ole nunnud? Oleme ju väga lahked ja sõbralikud," teatas seevastu Reinsalu.

Teisipäeva õhtul kogunenud Isamaa eestseisus otsustas liikmete hulgast välja arvata Madis Süti erakonna maine kahjustamise eest, kajastas Delfi varasemalt. Lisaks võttis eestseisus seisukoha, et Süti soovitusel erakonnaga liitumisavalduse esitanud inimeste avaldusi ei rahuldata.

Tema kampaaniameister Alina Berebeljuh aitas tal mäletatavasti parteisse tuua 400 uut potentsiaalset liiget, kasutades küsitavaid meetodeid.

Berebeljuh sotsiaalmeedias: "Peale valimisi tee, mis tahad. Tahad, ole edasi seal. Jää ja toeta. Tahad, tõmba na***i sealt. Issand jumal." Madis Sütt väitis, et ei olnud Berebeljuhi meetoditest teadlik ning palus vabandust.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul ei saa aset leidnud juhtumil olla midagi ühist Isamaa poliitilise kultuuri ja väärtustega.

"Erakonna eestseisus mõistab hukka tegevused, mis kahjustavad Isamaa mainet. Eelmisel nädalal avalikuks tulnud info põhjal oli selge, et Madis Sütt ei saa jätkata Isamaa Erakonna liikmena," ütles Seeder.