Aprilli alguses lubas Ida-Tallinna keskhaigla tipp-poliitikuid vaktsineerida Pfizeri koroonavaktsiiniga. Jüri Ratas (KE) kinnitas toona ühismeedias, et läheb vaktsineerima. Kuna siis süstiti teistele kodanikele aga AstraZeneca vaktsiini, sekkus riigikantselei ning ütles, et ka poliitikuid ja tippametnikke peaks just sellega vaktsineerima.

Jüri Ratas muutis siis meelt ning teatas: “Otsustasin, et lähen siis, kui tuleb minu vanusegrupi vaktsineerimine." Jüri Ratas on 42-aastane, praegu vaktsineeritakse aga riskirühmi ning 50-aastaseid ja vanemaid.

Jüri Ratas Delfile: "Kõik, kellele vaktsiini pakutakse, peaksid laskma end vaktsineerida." Seega muutis Ratas taas meelt. Tema sõnul helistati talle Ida-Tallinna keskhaiglast ning pakuti vaktsineerimise võimalust.

Aprilli alguses Jüri Ratas ei kinnitanud, kas otsustas vaktsineerimise edasi lükata AstraZeneca vaktsiini kasutamise tõttu. Loe lähemalt toonase vaktsiinisegaduse kohta siit.

AstraZeneca vaktsiiniga on kaitsesüstitud suur osa õpetajatest ning meditsiinitöötajatest. Vaktsiini süstimine on mitmetes riikides ajutiselt peatatud, kuni uuritakse, kui tõsine kõrvaltoime trombirisk on. Nüüd aga on kinnitatud, et vaktsiin on üle 50-aastastele täiesti ohutu.