"Praeguste piirangute raames kahjuks Surematute Polgu marssi ei toimu," ütles Andrei Gontšarov.

Eestis on lubatud massilised koosviibimised kuni 150 inimesele, 10-liikmelistes rühmades. “Selles vormis on võimatu marssi korraldada. Isegi, kui see meil õnnestuks, oleks teistel inimestel võimatu pronkssõdurile läheneda, tekiks ummik," nentis ta. "Ühelt poolt saab üritusi läbi viia, kuid teisalt ei saa selles formaadis midagi teha.”

Korraldajad pidasid nõu sotsiaalministeeriumi ja politseiga. "Me ise saame aru, et selliste piirangute korral on midagi teha ebareaalne. Meie jaoks on peamine asi inimeste tervis. Me ei taha, et haigestumus suureneks. Viirus pole kuhugi kadunud, statistika tõestab seda.”

Mõnele võib tunduda, et rongkäik jääb ära ideoloogilistel põhjustel. Nii see pole, kinnitas Gontšarov. "Ei, siin pole poliitikat. Varem toimusid kõik rongkäigud rahulikult. Politseil pole selle sündmuse vastu midagi. Siit pole mõtet midagi poliitilist otsida. Rääkisime oma Riia kolleegidega, sealgi ei toimu midagi, nagu ka Venemaal. Kõik koroonaviiruse piirangute tõttu,” rõhutas Gontšarov.

"Surematu polgu" esialgne idee oli, et inimesed kannaksid oma sõjas hukkunud lähedaste pilte. Selle idee kaaperdasid aga kiirelt Kremli võimud, kes hakkasid Venemaal jagama inimestele suvaliste inimeste pilte, mille inimesed pärast tähistamist minema viskasid.