“Loomulikult ei ole ma selle poolt,” vastas Tallinna strateegiakeskuse juhtivekspert Ignar Fjuk täna Delfi küsimuse peale, kas ta toetab Estonia juurdeehitust. Tema käis välja kaks alternatiivi, kuhu Estonia võiks laieneda. Ühe ideena pakkus Fjuk välja merekalda, täpsemalt näiteks Admiraliteedi basseini idapoolse ala ning Linnahallist kirde pool asuva Logi ja Vööri tänava ristumiskoha juurde jääva väikse poolsaare.

Ometi pole rahvusooper ise pidanud linnahalli ümberehitust heaks plaaniks, kuna ka ümberehitustega ei saavutata ooperihoonele vajalikku akustilist ja tehnilist lahendust.

Tammsaare parki ei sobi Fjuki hinnangul juurdeehitus, kuna siis nullitaks Tammsaare pargi kui linnaväljaku idee. Lisaks rajati äsja parki kohvik, mis tuleks ilmselt juurdeehituse tarvis lammutada.

Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet käis möödunud nädalal välja veel ühe idee - ehitatagu Estonia Lasnamäele! "Kuigi esmapilgul tundub see imelik, idees eneses pole midagi uut. Kui vaatame tagasi sajandi alguses Tallinnas toimetanud Soome legendaarse arhitekti Eliel Saarineni linna laiendamise plaane, siis leiame sealt ideed rajada uus linnaosa praeguse Lasnamäe territooriumile," kirjutas Svet arvamusloos. "Suur-Lasnamäeks ristitud ambitsioonika projekti järgi linnaosa südames pidi paiknema just ooperimaja, millest pidi saama piirkondlike teede keskpunkt ja linnajao arhitektuurne dominant," põhjendas ta veel.

"Ükskõik kuhu uut ooperimaja Tallinnas ei rajata, peaks sellega kaasnema oluline mõju ka selle asukoha ümbruskonnale," lisas Svet veel.

Mida arvab nii olulise küsimuse kohta aga Tallinna linnavalituses? Osutub, et Mihhail Kõlvarti (Keskerakond) meeskonnal ei ole esialgu veel seisukohata, kas Tammsaare park on parim paik ooperimaja laienduseks.

"Linnavalitsus on veel kujundamas oma seisukohta Estonia juurdeehituse küsimuses. Meie seisukoht kujuneb ja toetub ametnike argumentidele, mida me praegu ka ootame ja kogume, muuhulgas arvestab linnavalitsus kindlasti ka seni avalikult kõlada jõudnud erinevate seisukohtadega," vahendas linnavalitsuse pressiteenistus abilinnapea Andrei Novikovi sõnu.

"Seetõttu on ka praegu ennatlik hinnanguid anda mistahes lahendustele," lisas Novikov.

Niisiis, anna oma hääl meelepäraseima vastusevariandi poolt: