Platvorm Boystown tegutses alates vähemalt 2019. aasta juunist ja see oli ligipääsetav vaid niinimetatud tumeveebi kaudu, vahendab Deutsche Welle.

Juhtumiga seoses on vahistatud neli Saksamaa kodanikku vanuses 4064 aastat. Kolme neist kahtlustatakse platvormi administraatoritena tegutsemises ja üks neist vahistati Paraguays. Üht meest kahtlustatakse platvormi registreeritud liige ja aktiivseim kasutaja olemises. Ta on teadete kohaselt teinud sinna üle 3500 postituse.

Uurimine kestis kuid ja seda juhtis Saksa töögrupp, mis koordineeris oma tegevust Europoli ning Hollandi, Rootsi, Austraalia, USA ja Kanada võimudega.

Platvorm pakkus kasutajatele ruumi alaealiste kuritarvitamise salvestuste jagamiseks. Nende hulgas olid Saksamaa Liidukriminaalameti (BKA) teatel „väikeste laste kõige tõsisemad seksuaalsed kuritarvitamised”.

Platvorm pakkus kasutajatele ka mitmeid suhtluskanaleid. Liikmed said administraatoritelt nõuandeid, kuidas veebilehele kõige turvalisemal viisil läheneda ja kuidas kõige paremini paljastamist ja kriminaalsüüdistusi vältida.

Politsei otsis läbi ka süüdistatavate kodud. Kolm meest Saksamaal vahistati ja viidi Maini-äärsesse Frankfurti ülekuulamisele 14. ja 15. aprillil. Neljas mees, kes oli üks administraatoritest ja vahistati Paraguays, antakse ilmselt peagi Saksamaale välja.

Läbiotsimised toimusid üle Saksamaa. 40-aastane mees vahistati Nordrhein-Westfaleni liidumaal Paderbornis, 49-aastane mees Münchenis ja 64-aastane mees – platvormi arvatav usinaim kasutaja – Hamburgis.

Politseil õnnestus Boystown ja mitmed teised platvormid reidide järel sulgeda.