Laupäeval, 1. mail kell 19:20 jäi Tallinnas Järvel politseile silma kahtlase sõidustiiliga punane sõiduauto. Mercedes-Benzi juht ei reageerinud politsei peatumismärguandele ning otsustas põgeneda, võttes kursi Tallinna ringteele ja sealt edasi Tallinn-Saku-Laagri maanteele.

"Suurel kiirusel üritas juht politsei eest põgeneda, seejuures sõites korduvalt vastassuunavööndis ning põhjustades väga ohtlikke liiklusolukordi," kommenteeris liiklusjärelevalve keskuse juht Hannes Kullamäe.

Orienteeruvalt 11 minutit kestnud tagaajamise järel õnnestus politseil põgenenud autot rammida. Politseiautolt löögi saanud sõiduk kaotas juhitavuse, paiskus vastassuunavööndisse ning jäi seisma. Kahjustada sai eelnevalt tee äärde seisma jäänud Opeli minibuss.

"Kuna see sõiduk rikkus igati kõiki liikluseeskirju, mida andis rikkuda, siis et tagaajamist mitte pikale ajada, võtsid politseiametnikud vastu otsuse rammida sõiduk teelt välja," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Kaido Saarniit uudistesaatele Reporter.

Sõidukit juhtinud 31-aastane mees toimetati sündmuskohalt tervisekontrolliks Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Esialgsetel andmetel ta tõsisemaid vigastusi ei saanud.

Mehel puudus juhtimisõigus ning ta on ka varasemalt lubadeta juhtimise eest kriminaalkorras karistatud. Lisaks leiti Mercedesest narkootikumide taoliseid aineid, ainete täpse olemuse ja juhi võimaliku joobe selgitab ekspertiis.

"Antud tagaajamisel said õnneks vigastada vaid autod. Loo õpetlikkus võiks olla see, et reeglina saab politsei kõik juhid kätte, kes üritavad eest ära sõita," vahendab Reporter Põhja prefektuuri operatiivjuhi sõnu.