Varem teatati Kõrgõzstani poolelt 34 hukkunust. Aigertšinova sõnul hukkus teiste hulgas viieaastane laps.

„29. aprillil põgenes Leileki rajooni Arka külas konflikti käigus perekond. Ema kahe lapsega ületas kanali, selle käigus kukkus poiss kanalisse, ta leiti peaaegu Tadžkinistani piiril. Kiirabiarstid ei suutnud last päästa,” ütles Aigertšinova.

Veidi varem pressikonverentsil teatas Kõrgõzstani tervishoiuministri asetäitja Aliza Soltonbekova, et suri konflikti käigus kannatada saanud Maksati küla 1967. aastal sündinud elanik.

Sündmused Kõrgõzstani-Tadžikistani piiril said alguse 28. aprillil, kui Kõrgõzstani Batkeni oblasti Batkeni rajooni Kök-Taši küla veehaarde juures tekkis tüli Kõrgõzstani ja Tadžikistani elanike vahel, mis kasvas järgmisel päeval üle relvastatud kokkupõrkeks kahe riigi sõjaväelaste vahel.

Perioodiline tulevahetus piiril kestis ka 30. aprillil ja 1. mail.

Laupäeval kohtusid omavahel Kõrgõzstani ja Tadžikistani riikliku julgeoleku komiteede esimehed Kamtšõbek Tašijev ja Saimumin Jatimov, kes allkirjastasid relvarahuprotokolli.

Täna teatas Kõrgõzstani piirivalve Interfaxile, et pooled tõmbasid täiendavad jõud piirilt tagasi.

Täna teatati ka, et Kõrgõzstanis on neli päeva kestnud konflikti käigus kannatada saanud 183 inimest.

Tadžikistani meedia andmetel on seal hukkunud 8-10 inimest ja haavata saanud üle 90. Ametlikke andmeid ei ole Dušanbe veel avaldanud.