Kaitseväe kõneisik, leitnant Taavi Laasik sõnas Delfile, et kopterid osalevad Eestis toimuval õppusel Swift Response.

"Koptereid võib põhiliselt märgata Ämari lennubaasi, keskpolügooni ning Tapa ümbruses, aga sihtkohta jõudmiseks lennatakse üle ka muudest piirkondadest," märkis ta. "Kopterite alalisteks paiknemiskohtadeks on Leedu ja Poola. Peamiseks ülesandeks Eestis on teha koostööd Eesti kaitseväelastega. Piloodid teevad omalt poolt kõik, et inimeste igapäevaelu võimalikult vähe segada."

Õppusel osalevad kopterid UH-60 Black Hawk, AH-64 Apache, HH-60 Pave Hawk ja CH-47 Chinook. Kokku saabub Eestisse ligi 30 kopterit, millest mõned osalevad ka õppusel Kevadtorm.

USA juhitud õppus Swift Response 2021 on osa kevadisel perioodil Euroopas toimuvast suurõppusest Defender-Europe 21, kus osaleb kokku 28 000 kaitseväelast erinevatest riikidest. Swift Response 2021 raames toimuvad Eestis, Bulgaarias ja Rumeenias erinevad õhudessantoperatsioonid.

Eestis hõlmab õppus Nurmsi (Koigi) lennuvälja ja selle lähiümbrust ning kaitseväe keskpolügooni. Eestis võtab õppusest osa kokku ligi 2500 osalejat Eestist, Ameerika Ühendriikidest ja Suurbritanniast.