G7 välisministrite kohtumise eel Reutersile intervjuu andnud Raab ütles, et Ühendkuningriik "paneb kokku kiiret ümberlükkamise mehhanismi", et võidelda Venemaa levitatava väärinformatsiooni vastu.

"Olukorras, kus näeme nende valede ja propaganda või väärinformatsiooni levitamist, saaksime selle abil reageerida mitte üksnes eraldi, vaid tulla kokku, et anda ühiselt vastulause ja ausalt öeldes jagada tõde nii inimestele kodumaal kui ka Venemaal, Hiinas ja kogu maailmas," lausus Raab.

"Meie jaoks on kõige olulisem see, et laiendame avatud ühiskonna, inimõiguste ja demokraatia eest seisvate ning avatud majanduse eest väljas olevate sarnase mõtteviisiga riikide rahvusvahelist koostööd," lisas ta.

Venemaa ja Hiina püüavad Briti, USA ja Euroopa julgeolekuametnike sõnul külvata usaldamatust kõikjal Läänes, levitades väärinformatsiooni valimiste ajal või valesid COVID-19 vaktsiinide kohta.

Venemaa eitab sekkumist ja väidab, et Läänt haarab venevastane hüsteeria. Hiina sõnul on lääs aga kiuslik ja selle juhtidel on imperialistlik meelelaad, mis paneb neid tundma, et nad võivad tegutseda globaalsete politseinikena.