Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul oli talgupäeva eesmärk korjata Pirita jõe suudmealalt kokku kogu rämps, mille puhkajad ja kalastajad on Pirita jõkke ja jõe äärde jätnud. „Umbes poolsada abilist koristasid nii vee all, vee peal kui ka mööda kaldaäärseid liikudes Pirita jõge ja jõeäärseid alasid. Töökas abivägi korjas prahi kottidesse ka Kõrkja saarel," ütles ta. Kõige rohkem toodi vee alt välja klaastaarat, konservikarpe ja vanarehve, aga leiti ka riideesemeid, kummikuid, mobiiltelefon, paar paari päikseprille ja muid aksessuaare.

"Sukeldujad viskasid nalja, et „leidudega” saaks inimese riidesse panna. Aga võib mürki võtta, et koristamise käigus leiab vähemalt ühe ostukäru, nii ka täna,” kirjeldas Liinat.

Prügi hulgas oli ka kummikuid, prille ja aksessuaare.

Jõepõhja koristasid sukeldumisklubi Maremark sukeldujad. Vabatahtlikud sõitsid paatidega mööda jõge ja korjasid prügi paatidesse. Need, kes veele minna ei soovinud, koristasid jõeäärseid kaldaid. „Kuna on viiruseaeg, siis hoiti jõe koristajad üksteisest lahus ja tegutseti paarikaupa,” kinnitas Liinat.

Pirita jõeveest koristas suuremaid oksi ja roikaid hõljukniiduk, samuti puhastati niidukiga Pirita jõe kaldaid pilliroost. Seekord oli niidukil kõige rohkem tööd Kõrkja saare ümbruses.

Kokku kogusid talgulised umbes pool konteineritäit jäätmeid. Pirita jõe koristamistalguid on peetud kümmekond aastat. Paadid talgulistele laenutas OÜ Bell-Marine, hõljuksõiduk saadi OÜ-lt Preisor. Prügikonteinerid paigaldas Prügiekspert OÜ.