PPAst öeldi Delfile, et sarnaselt eelmisele aastale mõjutasid koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangud volbriöö tähistamist. Varem nii tavapärased suuremad avalikud üritused praegu ei toimunud.

Nii pealinnas kui Tartus võis vaatamata üpris jahedale ilmale näha pigem väiksemaid kogunemisi õues. Kui pealinnas oli mekaks Noblessneri piirkond, siis Tartus Pirogov.

Tartu politseijaoskonna välijuhi Andrei Ivahnenko sõnul meenutas seekordne volbriöö politsei jaoks pigem tavapärast ööd. "Korporatsioonides tavapäraseid avalikke suuremaid üritusi ei toimunud. Võrreldes mõne aastaga taguse ajaga oli avalikus ruumis liikvel vähem inimesi," ütles politseileitnant Ivahnenko.

Öö jooksul anti üle Eesti teada 62 öörahu rikkumisest. Neist umbes pooled olid Tallinnas ja Harjumaal, ülejäänud mujal Eestis. Ööl vastu tänast tabati kolm alkoholi tarvitanud sõidukijuhti. Tänase päeva jooksul on seni laekunud neli teadet joobekahtlusega juhist.

"Kes volbrit siiski eile öösel tähistas ja selle raames ka alkoholi tarbis, sellel tasub meeles pidada, et enne autorooli istumist tuleb veenduda, et ollakse selleks igas mõttes sobivas konditsioonis – kaine, terve ja piisavalt välja puhanud," tuletas Ivahneko meelde.