Luhamets lisas, et olukorda uurib peale aukohtu ka Tartu piirkonna juhatus.

Aukohtu esimees Avo Üprus rääkis eile Delfile, et aukohus saab hakata asja menetlema, kui mõni erakonna liige on selleks esitanud vastava avalduse, kuid lisas, et avalduse saab esitada ka aukohtu liige ise. Täna ütles Luhamets, et avaldust esitatud ei ole, kuid sellest hoolimata menetleb asja aukohus.

Tartu piirkonna erakorraline koosolek

Teisipäeval selgus, et varem erakonda Rahva Tahe juhtinud, kuid jaanuaris Isamaaga liitunud Madis Sütt toob parteisse 403 uut liiget. Facebooki ilmus üleskutse juba märtsi alguses. Süti kampaaniameister Alina Berebeljuh kutsus kõiki Isamaaga liituma ja lubas, et korraldab ka transpordi mais toimuvatele erakonna sisevalimistele. Liitujate vahel lubati välja loosida ka kaks korda sada eurot.

Isamaa Tartu piirkonna juht Kaspar Kokk ütles eile Delfile, et tal ei ole teadmist, kas Madis Sütt on kindlasti seotud sellise värbamiskampaaniaga. Sestap sõnas Kokk, et kohe kui võimalik ilmselt järgmisel nädalal kutsub ta kokku Tartu piirkonna juhatuse erakorralise koosoleku, kuhu palutakse Sütti asja kohta aru andma.

Kokk kinnitas, et eelmisel korral, kui piirkonna juhatus Sütiga kohtus, ei tekkinud kahtlust, et tal võis selliseid värbamiskavatsusi olla.

Kokk lausus, et peakontor peab veenduma, millise motivatsiooniga need inimesed erakonnaga liituda soovivad. Sellest rääkis Kokk ka eile hommikul erakonna peasekretäriga.

Kui Madis Sütt lõi 2018. aastal erakonna Rahva Tahe, loosis ta toona liitujate vahel välja mobiiltelefone ja 30-eurose kõlari.