Üleeile avati Tartus A. Le Coq spordihoones vaktsineerimiskeskus, kuhu oodatakse nii kõiki riskirühma kuulujaid kui ka kõiki teisi, kes on sündinud hiljemalt 1971. aastal. Keskusesse on oodatud kaitsepookima ka kõik need, kellel on broneeritud Tartu ülikooli kliinikumi poolt aeg teiseks vaktsiinidoosiks.

Tartu kiirabi juhi dr Veronika Reinhardi sõnul on võimalikult suure hulga inimeste kiire immuniseerimine väga oluline tegur pandeemiast edukaks väljumiseks. "Kiirabitöötajad on aasta jooksul näinud, kui salakaval ning mitmepalgeline on COVID-19 ning just seetõttu on paljud kiirabitöötajad vabatahtlikult panustamas keskuse töösse," ütles Reinhard.

Tema sõnul aidatakse nii mitte ainult neid inimesi, kes immuniseerima tulevad, vaid ka kõiki teisi. "Šansid õigeaegselt vajalikku meditsiiniabi saada suurenevad kõikidel tartlastel ning ümberkaudsetel elanikel," nentis Reinhard.

COVID-19 vastu vaktsineerimine on tasuta ning vaktsineerimiseks kasutatakse nii Pfizer/BioNTech kui ka AstraZeneca vaktsiini. Vaktsineerimiseks on vajalik broneerida aeg kliinikumi telefonil 731 7200 või üleriigilises digiregistratuuris.

Vaktsineerimisjuht Marek Seer ütles Delfile, et alates uuest nädalast avaneb esimese doosi saamise võimalus 50-aastastele üle kogu Eesti.