Irkutski, Krasnodari, Saratovi, Tambovi, Tjumeni, Tšita, Krasnodari krai Anapa, Moskva oblasti Puštšino ja Jaroslavli oblasti Pereslavl-Zalesski linnas vahistati Ukraina radikaalse noorteühenduse M.K.U. 16 pooldajat,” teatas FSB, vahendab Interfax.

FSB teatel on vahistatud osalenud vägivallakuritegudes, äärmusluse propagandas ning võimuorganite administratiivhoonete õhkimiste ja kodanike relvastatud ründamiste kavandamises.

Läbiotsimistel leiti FSB teatel külmrelvi ning suur hulk elektroonilisi infokandjaid ning kommunikatsioonivahendeid instruktsioonidega terrorivahendite valmistamiseks ja tõenditega toime pandud ja planeeritavate terrori- ja äärmuskuritegude kohta.

Lisaks sellele leiti FSB teatel videoaruanded läbiviidud vägivallaaktsioonide kohta, mida saadeti M.K.U. juhile J.S. Krasnovile, ja kirjavahetus temaga.

FSB sõnul kinnitasid vahistatud, et Ukrainas viibiv Krasnov koordineeris nende kuritegelikku tegevust, andes neile konkreetseid käske ning kutsudes üles viima läbi terroriakte ja äärmuskuritegusid Venemaal.