Peagi sada päeva ametis olnud president tõi kongressi mõlema koja poole tehtud pöördumises välja oma administratsiooni ja kogu rahva edu võitluses pandeemiaga. "Just teie tõttu, ameeriklased, on meie viimase saja päeva edusammud ajaloo ühe hullema pandeemia vastu olnud üks suurimaid logistilisi saavutusi, mida meie riik kunagi näinud on," väitis Biden.

Samuti tegi ta üleskutse minna kõigil vaktsineerima, sest suuresti tänu kaitsepookimisele on vanurite surmad koroonaviirusest põhjustatud haigustesse hakanud järsult kukkuma. President viitas, et vanavanemad saavad nüüd jälle oma lapselapsi kallistada.

Presidendi sõnul loodab ta vaktsineerimisedu kaudu loodud usalduse läbi veenda ameeriklasi, et nad peaksid toetama tema ambitsioonikaid plaane sissetulekute ebavõrdsuse vastu võitlemiseks.

Biden väitis, et Ameerika on väljumas "kõige raskemast majanduskriisist pärast suurt depressiooni" ja "halvimast rünnakust meie demokraatia vastu pärast kodusõda". Viimane oli viide Donald Trumpi poolt soositud 6. jaanuari ebaõnnestunud ülestõusule Kapitooliumis.

President püüab parandada ameeriklaste majanduslikku seisu läbi tohutu, nelja triljoni dollari suuruse ettepanekutepaketi, mis sisaldab nii teede, sildade ja raudteede remonti-ehitust kui ka lairibaühenduse laiendamist.

Samuti toetatakse hiigelmahus ka perekondi. Biden väitis kolmapäeva õhtul, et perekondadele suunatud muutused toovad kasu kogu Ameerikale, aidates muu hulgas kaasa lastehoiukulude ja perepuhkuste katmisele.

Lisaks kavatseb president kasutada ka vahendeid, mis tulevad Donald Trumpi jõukatele elanikele tehtud maksukärbete tagasipööramisest. "On aeg, et korporatiivne Ameerika ja kõige rikkam üks protsent ameeriklasi hakkaks oma õiglast osa maksma," kinnitas ta.

President Biden tutvustas oma uut plaani kui "sinise krae kavandit Ameerika ehitamiseks". Biden pöördus ameeriklaste poole, kes "tunnevad end kiiresti muutuvas majanduses maha jäetuna ja unustatuna", rõhutades, et 90% tema plaani abil loodavatest infrastruktuuri töökohtadest ei vaja ülikoolikraadi.

Kõik need investeeringud tugevdavad Joe Bideni sõnul Ameerika positsiooni kogu maailmas. "Konkureerime Hiina ja teiste riikidega," ütles president.

CNNi hinnangul tähistab Joe Biden oma esimese saja päeva saavutusi tugevas positsioonis, hoolimata Ameerika valijate sügavalt polariseeritud olemusest pärast nelja kaootilist ja segast aastat endise presidendi Donald Trumpi juhtimisel. CNNi kolmapäeval avaldatud uus küsitlus näitas, et 53% ameeriklastest kiidab Bideni töö heaks ja pea kuus ameeriklasest kümnest usub, et riigipea täidab oma kampaanialubadusi.