Mihkelsoni sõnul on visiidi eesmärk tutvuda olukorraga kohapeal ning avaldada toetust Ukrainale, kes seisab silmitsi Venemaa agressiooniga. "Mõistame hukka Venemaa sõjalise ja poliitilise surve ning teabeoperatsioonid Ukraina vastu, samuti tema toetuse separatistlikele jõududele Ida-Ukrainas," märkis ta.

Lääneriigid jälgivad Mihkelsoni sõnul jätkuvalt Venemaa sõjalist tegevust ja liikumisi Ukraina lähedal vaatamata sellele, et Vene kaitseminister teatas 22. aprillil vägede tagasitoomisest. "Me ei saa teha de-eskaleerumise kohta lõplikke järeldusi enne, kui viimastel nädalatel piirkonda saadetud Vene üksused on tegelikult oma kodubaasi naasnud," ütles ta.

Mihkelson lisas, et Venemaa on Krimmi okupeerinud ja illegaalselt annekteerinud ning seda ei saa tegevusetult pealt vaadata. "Toetame Ukraina territoriaalset terviklikkust, hoiame Ida-Ukrainas toimuvat konflikti rahvusvahelise poliitika fookuses ning püüame kaasa aidata diplomaatilise lahenduse leidmisele," rääkis ta riigikogu pressiteates.

Tänase päeva veedavad Balti parlamentide väliskomisjonide juhid Kiievis. Neil seisavad ees kohtumised Ukraina ülemraada väliskomisjoni ja kaitsekomisjoni juhtidega, ülemraada esimese aseesimehega ning Ukraina asevälisministri ja välisministri esimese asetäitjaga.

Reedel külastatakse ajutist kontrolljoont Ida-Ukrainas. Samuti annab Ukraina piirivalve delegatsioonile ülevaate kontrolljoonel toimuvast.