Esialgsetel andmetel kaldus kruusateel sõitnud ATV teadmata põhjusel teelt kõrvale ja sõitis üle tee ääres olnud kivi, mille tagajärjel kaotas ATV juhitavuse ning sõitis vastu puud.

Kõik täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus, sealhulgas selgitatakse ekspertiisis juhi võimalik joove, kinnitas Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus. Seni pole politseil olnud võimalik täpsemat teavet õnnetuse põhjuste kohta anda.

„Nii ATV juht kui ka reisija kandsid kiivrit, kuid kahjuks ei suuda alati üksnes turvavarustus kõige hullemat ära hoida. ATV-d juhtides peab arvestama selle sõiduki eripäraga ja meeles pidama, et võrreldes autoga on juht ja reisija vähem kaitstud,“ ütles Lääne prefektuuri operatiivjuht Sven Janson.

Surmaga lõppenud õnnetusega samal päeval sõitis kraavi teinegi ATV

Samal päeval, kui ATV-ga sõitnud 37-aastane mees hukkus, juhtus õnnetus ka Harjumaal Jõelähtme vallas Uuskülas, kus 43-aastane mees sõitis ATV-ga teelt välja kraavi. Päästjad ja kiirabitöötajad tõstsid 43-aastase mehe kraavist välja ja kiirabi toimetas ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Õnnetuse asjaolud on täpsustamisel. Pole veel selge, kas juht kandis kiivrit või mitte.

Ka 9. veebruaril toimus intsident, milles peaosaliseks ATV. Nimelt pidasid Lõuna prefektuuri patrullpolitseinikud kinni nende eest põgeneda üritanud ATV juhi. Kinnipidamisel selgus ka põgenemise põhjus – juht oli raskes, st vähemalt 2,5 promillises joobes. Peatumismärguande eiramisele järgnenud kaheminutiline tagaajamine päädis 39-aastase mehe jaoks juhitavuse kaotamise ning lumme sõitmisega. Mees ei kandnud kiivrit. ATV juht sõidutati sündmuspaigalt arestikambrisse.

Surmaga lõppenud õnnetus leidis aset ka aasta alguses, kui 24. jaanuaril hukkus Harjumaal Anija vallas Mustjõe külas 34-aastane mees, kes oli sõitnud ATV-ga kraavi ning jäänud sõiduki alla. Mees kandis küll kiivrit, kuid Põhja prefektuuri operatiivjuht Kaido Saarniit rääkis, et paraku olid tema vigastused sellised, mille eest üksnes kiiver kaitsta ei suutnud ning hoolimata meedikute pingutustest tema elu enam päästa ei õnnestunud.

Hukkus ATV-ga sõitnud vallavanem

Ka eelmine aasta tõi ATV-ga sõitmisega seonduvalt kurbi uudiseid.

2020. aasta 28. detsembril jäi Viljandimaal Viljandi vallas Holstre küla lähistel ATV alla 23-aastane mees, kes hukkus sündmuskohal. Ta kandis ka kaitsekiivrit, kuid paraku olid tema vigastused samuti sellised, mille eest üksnes kiiver enam teda kaitsta ei suutnud. "Politsei tuvastas sündmuskohal lumelibedal sirgel teel ühest teeservast teise ja tagasi suunduvad ATV rehvijäljed, mis annavad põhjust uskuda, et noor juht kompas libedal teel ATV piire. Ühel hetkel külavaheteel selliselt sõites kaotas ta maastikusõiduki üle kontrolli, paiskus üle vastassuunavööndi kraavi ning sai paraku vigastusi, mis olid surmavad," kirjeldas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk traagilise õnnetuse esmaseid tagamaid.

Avalikkust ehmatanud juhtum leidis aset möödunud aasta septembris, kui toonane Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets sõitis ATV-ga teelt välja. Mees toimetati sündmuskohalt PPA lennusalga kopteriga Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Paraku olid tema vigastused niivõrd suured, et ta suri kümme päeva pärast õnnetust.

2020. aastal hukkus ATV-dega toimunud liiklusõnnetustes kolm inimest ja sai vigastada 14 inimest.