Väljakutse aadressile Merķeļa iela 8 saabus kell 5 hommikul. Lahtise leegiga põlesid kuuekordse hoone ülemise korruse tuba ja katus, vahendab LSM.

Alguses teatati, et põlevast majast leiti seitsme hukkunud inimese surnukehad. Umbes kell 7 hommikul teatas tuletõrje- ja päästeteenistuse esindaja Agrita Vītola, et leiti veel üks hukkunu.

Veel üheksa inimest sai kannatada ja anti üle meedikutele, evakueeriti 24 inimest.

Vältimatu meditsiiniabiteenistuse esindaja Ilze Bukše teatas, et kuus inimest viidi haiglasse põletuste ja suitsu sissehingamise tõttu. Kannatanute seisund on keskmiselt raske ja nad on teadvusel.

Sündmuskohal töötas üle 50 tuletõrjuja.

Tulekahju oli lokaliseeritud kell 8.03. Teatati, et põlengu pindala oli 250 ruutmeetrit.

Kustutustöid jätkati, tuli oli levinud hoone konstruktsioonidesse ja katuse isolatsiooni. Tuletõrje- ja päästeteenistuse operatiivjuhtkonna ülem Jānis Grīnbergs ütles LTV-le, et hoones oli rauduks koodlukuga, mis alguses raskendas tuletõrjujate tööd.

Riia linnapea Mārtiņš Staķis ütles Läti Raadiole, et põlenud hoones asus hostel, mis pakkus majutusteenust väga madala hinnaga, ja seda on sageli kasutanud välismaa tudengid. Hoones on avaliku informatsiooni järgi hostel Japanese Style Centrum ja mitme ettevõtte kontorid.

Tuletõrje esindaja Vītola ütles intervjuus LTV-le, et hostel kujutas endast pikka koridori ustega mitmesse eluruumi. Hoone ise on riigi omanduses.

Juhtunu tunnistaja Viktorija kinnitas, et tulekahju toimus hostelis, kus võis viibida mitukümmend inimest. Ta rääkis, et kuulis plahvatust, millele eelnes konflikt hosteli elanike vahel.

Läti politsei alustas põlengu uurimiseks kriminaalmenetlust.