Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Gardi Andersoni hinnangul on 33-aastase Mikk Tarraste süü ränkades kuritegudes tõendatud ning teda tuleb karistada maksimaalse võimaliku ehk eluaegse vangistusega.

Kohtuprotsess jätkub Tarraste kaitsja Rünno Roosmaa kaitsekõnega.

Veebruaris alanud protsessil tunnistas Tarraste oma süüd ning nõustus kõikide tema vastu esitatud tsiviilhagidega. Samas ei tunnistanud ta kuritegude varjamist ning kuriteopaigalt põgenemist. Tarraste lisas, et jääb oma varem esitatud avaliku kahetsuse ja vabanduse juurde.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Mikk Tarrastet üldohtlikul viisil toime pandud mõrvas ning laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Süüdistuse järgi vedas alkoholijoobes Tarraste mullu 6. juuni õhtul relvaseadust rikkudes oma sõiduautos tulirelvi ning põhjustas Lihula lähistel asuvas tanklas liiklusõnnetuse. Seejärel põgenes ta sündmuskohalt ning eesmärgiga varjata toime pandud rikkumisi, tulistas ta talle järgnenud mootorratturit ja kaht sõiduautot, milles oli kokku üheksa inimest. Hukkus mootorrattur ja üks autos viibinud naine.