Kallas ütles "Vikerhommikus", et suvele vastu minnes on oluline praegu vaktsineerida inimesi nii kiiresti kui võimalik. Võrreldes eelmise suvega ja ka möödunud talvega tuleb arvestada seda, et praeguseks on koroonaviiruse antikehadega juba ligi 400 000 inimest kas siis vaktsineerimise või läbipõdemise tulemusel.

"Minu tunnetus on see, et kui me teame, et sügisel tulevad uued lained, siis mingi hingetõmbeaeg peab inimestel olema. Ehk et kui nakatumisnäitajad on madalamad, siis saab ka ühiskonnas vabamalt käituda, et olla valmis, kui peaks jälle hullemaks minema," ütles Kallas.

Piirangute ulatuslikuma leevendamise kuupäeva Kallase sõnul öelda ei saa. "Riigid, kes on kuupäevad välja öelnud, on nende kuupäevade lõksus," märkis peaminister. Piirangute leevendamisel lähtub valitsus valges raamatus toodud mõõdikutest.

Siiski lootust mais ühiskonda rohkem avada, näiteks restoranis sees süüa või teatrisse-kinno pääseda, Kallase sõnul on. "Meie soov ei ole hoida midagi pikemalt kinni kui absoluutselt vajalik," kordas Kallas varem öeldut.

Saatejuhtide küsimusele, kas valitsus ikka kuulab teadusnõukoda, kes soovitas näiteks koolid avada juba 26. aprillist, vastas Kallas, et valitsus kuulab teadlasi väga pingsalt, aga ühiskonnaelu korraldamise otsuseid saab teha valitsus.