Ta märkis, et valitsev partei Kodanike Kokkulepe osaleb 20. juunil toimuvatel ennetähtaegsetel parlamendivalimistel. "Kodanike Kokkulepe osaleb valimistel. Mind nimetatakse [uuesti] Armeenia peaministri kohale," avaldas Pašinjan pühapäeval lootust.

Ta kinnitas, et "ausate ja õiglaste valimiste teel saab riigi tuleviku üle otsustada üksnes rahvas".

Valitsusjuhi tagasiastumine tähendab, et ametist lahkub täies koosseisus ka Armeenia valitsus. Valitsuse liikmed jätkavad siiski oma ülesannete tätmist kuni uue valitsuse moodustamiseni.

45-aastane Pašinjan, kelle tagasiasutmist on meeleavaldustel juba tükk aega nõutud, teatas juba märtsis, et jõudis opositsiooniga kokkuleppele ennetähtaegsete parlamendivalimiste korraldamises.

"Otsustasime kohtumisel fraktsiooni Õitsev Armeenia juhi Gagik Tsarukjaniga, et parim väljapääs kujunenud sisepoliitilisest olukorrast on ennetähtaegsed parlamendivalimised,” teatas Pašinjan toona.

Tema sõnul arutas ta asja president Armen Sarkisjani, valitseva valimisliidu Minu Samm fraktsiooni ja opositsioonilise erakonna Helge Armeenia fraktsiooni esimehe Edmon Marukjaniga ning otsustas valimised korraldada 20. juunil.