"Aitäh, kallid sõbrad," kirjutas Tšehhi suursaadik Eestis David Kral oma Twitteri kontol. "Me ei unusta iial teie vaprat sammu selles meie jaoks keerulises olukorras."

Tšehhi välisminister Jakub Kulhanek tänas samuti Balti riike Tšehhi toetamise eest. "Eesti, Läti ja Leedu on alati olnud Tšehhi lähedased sõbrad ja liitlased. Nad kinnitasid seda, seistes solidaarsuses koos Tšehhiga. Tänan teid teie otsustava solidaarsuse ja meie kõrval seismise eest," kirjutas Kulhanek.

Kõik Balti riigid otsustasid reedel solidaarsusest Tšehhiga saata välja Venemaa diplomaate. Kui Eesti ja Läti saavad kumbki riigist välja ühe, siis Leedu kaks Vene diplomaati.

Eesti välisministeerium teatas reedel, et saadab solidaarsuse väljendamiseks Tšehhiga välja ühe Vene diplomaadi, kelle tegevus ei ole vastavuses Viini konventsiooniga kokku lepitud diplomaatilise tegevusega. Teadaolevalt on tegu Vene suursaatkonna atašeega.

Venemaa lubas reede õhtul, et ei jäta diplomaatide väljasaatmisele reageerimata. "Võimudel neis riikides ei saa olla mingit kahtlust meie vastuses," kuulutas Vene välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova reede õhtul Facebooki vahendusel. "Nende diplomaadid võivad hakata juba nuputama, kellel neist tuleb oma asjad kokku pakkida."