Äreva teate Kangelaste tänava kaupluse röövimiskatsest sai politsei 21. aprillil kella 17.40 paiku. Poodi sisenes mees, kes varjas oma nägu ning lähenes kassale, kus ta noaga ähvardades müüjalt raha nõudis. Müüja keeldus mehele raha andmast, mille peale viimane lahkus.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Vitali Kondratjevi sõnul reageerib politsei sellistele väljakutsetele väga tõsiselt ning koheselt saadeti sündmuskohale patrull. “Politseinikud jõudsid kohale mõne minutiga, kuid mees oli selleks hetkeks juba põgenenud. Sündmuskohal kogusid politseinikud lisainfot juhtunust ja asusid kirjeldusele vastavat meest piirkonnast otsima. Sündmuse lahendamisse ja mehe otsimisse kaasati ka täiendavaid jõude,” kirjeldas Kondratjev.

Umbes tunni möödudes sai politsei sarnase teate röövimiskatsest Puškini tänava kaupluses, kus ründaja samuti ähvardas müüjat noaga ning kui ta raha ei saanud, vigastas naist ja üritas põgeneda. Väljas takistas mehe põgenemist juhuslik mööduja ning kiiresti saabus kohale politseipatrull, kes röövimises kahtlustatava mehe kinni pidas.

Esmase info kohaselt vahetas mees kahe röövimiskatse vahel riideid, kuid politseinikud tuvastasid, et need kaks juhtumit olid omavahel seotud.

Puškini tänava kaupluse müüja, 57-aastane naine, sai rünnakus viga ja ta toimetati haiglasse. Õnneks ei olnud tema vigastused rasked ja praeguseks on ta lubatud kodusele ravile.

Vitali Kondratjevi sõnul on sellised juhtumid pigem erandid ning mõjutavad kindlasti kõigi elanike turvatunnet. “Seetõttu reageerib politsei nendele sündmustele alati täiendavate jõududega ning väga oluline on kurjategija kinni pidada. Suur tänu vaprale mehele, tänu kellele õnnestus ründaja kiiresti kinni pidada. Nähes kauplusest põgenevat ründajat, sekkus mees kõhklusteta ning takistas tema teekonda, hoides teda kinni kuni politsei saabumiseni,” ütles Kondratjev.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Priit Heinsoo sõnul on meest varem väärteokorras karistatud varavastase süüteo eest, nüüd aga pani ta lühikese ajavahega toime kaks rasket kuritegu. „Praegusel juhul kaasnes mehe tegevusega ka vägivald, mis näitab, et tema teod on muutunud ajas raskemaks ning ta on valmis kasutama ka relva. Selline ajas eskaleeruv käitumine viitab, et mees võib vabaduses viibides panna toime uusi raskeid kuritegusid, mistõttu pidas prokuratuur tema vahistamise taotlemist vältimatuks,“ ütles Heinsoo, kes samuti tunnustab kodanikujulgust üles näidanud ja kurjategija tabamist hõlbustanud meest. „Üheskoos ja hoolides suudame luua turvalisust, küll aga tuleb sekkudes alati hinnata võimalikke riske ning jälgida, et keegi iseennast ohtu ei seaks.“

Täna hommikupoolikul Viru maakohtus toimunud istungil esitas prokuratuur taotluse mehe vahistamiseks kaheks kuuks, mille kohus ka rahuldas.