Välisministeeriumi teates öeldakse, et see otsus langetati lähtudes vastastikkuse põhimõttest vastusena Poola provokatsioonilisele tegevusele, mida kujutas endast Vene diplomaatide väljasaatmine Poolast, vahendab Interfax.

Venemaa välisministeerium teatas, et Poola suursaadik Krzysztof Krajewski kutsuti välja ja talle väljendati „otsustavat protesti kolme Venemaa Poola saatkonna töötaja persona non grata’ks kuulutamise vastu absurdse ettekäändega väljendada solidaarsust Ameerika Ühendriikidega, kes kinnitasid paljasõnaliselt Vene Föderatsiooni osalemist mingisugustes küberrünnakutes oma riigis”.

Venemaa välisministeerium luges selle Varssavi sammu järjekordseks kinnituseks selle kohta, et Poola järgib teadlikult Vene Föderatsiooniga kahepoolsete suhete edasise degradeerimise ja lõhkumise kurssi. „Alustatud on häbiväärset sõda Nõukogude mälestusmärkidega, toimuvad katsed torpedeerida Vene energiaprojekte, käib laiamõõtmeline Venemaa-vastane informatsioonikampaania, võltsitakse ajalugu, lõputult pikendatakse Lääne Venemaa-vastaseid sanktsioone,” kuulutas Venemaa välisministeerium.

Varssavi teatas kolme Vene saatkonna töötaja väljasaatmisest 15. aprillil. Poola sõnul tegelesid need inimesed asjadega, mis ei vasta diplomaadi staatusele ja on Poolale kahjulikud.