Karusloomafarmide pidamise ebaeetilisusest - loomade kehvast elukvaliteedist ja -tingimustest ning loomakaitsjate silmis põhjendamatust tapmisest - on räägitud aastaid. Mering ütles, et tema ise on loomade õiguste kaitse eest seisnud poole oma elust.

Kuid ülemaailmse koroonapandeemia valguses on päevakorrale kerkinud uus mure seoses karusloomafarmidega. Nimelt kujutavad farmid ohtu soodustada koroonaviiruse levikut. Euroopast kui ka Ameerikast on teateid farmiloomade massnakkustest ning viiruse inimesele tagasi nakkamisest.

1x
00:00

Niisiis näib, et loomakaitsjatele on pandeemia üllataval moel andnud ka positiivset lootust: karusloomafarmide sulgemise poolt räägib oht, et farmides kujunevad välja uued viirusetüved, mille vastu olemasolevad vaktsiinid kaitset ei anna, rääkis Mering.

Kristina Mering

Kui aga farmid sulgeda, mis saab neist, kes loomade pidamisega leiba teenivad? Kas on oht musta turu tekkeks, kus kardetavasti oleks loomade elutingimused veelgi kehvemad kui praegu? Ja mis saab loomakestest siis, kui farmid suletakse?

Neile kõigile küsimustele leiab vastuse, kuulates tänast Delfi “Erisaadet”.