„Ilmselt võib ainult kutsuda kõiki rahunema ning vabanema sellisest massilisest Venemaa-vastasest psühhoosist ja pidama konstruktiivselt, rahulikult dialoogi, et üle saada nendest erimeelsustest, mis on,” ütles Peskov täna ajakirjanikele, vahendab Interfax.

Peskovile esitati küsimus, kas Kremlis tunnistatakse Venemaa suhete teravnemist terve rea riikidega, mis on viimasel ajal toimunud.

„Tõesti, viimasel ajal on tekkinud teatav pinge. Venemaa ei ole mingil viisil selle pinge algataja. Aga teisest küljest, Venemaa loomulikult reageerib alati igasugustele ebasõbralikele väljaastumistele,” lausus Peskov.

Peskov tuletas meelde, et mõned riigid, täpsemalt Tšehhi, „esitavad Venemaale mingeid täiesti alusetuid süüdistusi”.

„Kahjuks näeme me, et paljud riigid süüdistavad üldse igasuguse häkkerite rünnaku korral automaatselt kohe selles Vene Föderatsiooni. Aga sealjuures loomulikult senimaani mingeid veenvaid selgitusi, argumentatsiooni või seda enam tõeneid ei ole keegi esitanud. Loomulikult ei saa Venemaa seda taluda ja tekib teatud pinge,” ütles Peskov.

Peskovi sõnul on Venemaa valmis sellest perioodist ülesaamiseks oma huve kaitsma, aga jääb avatuks dialoogile, millest on korduvalt rääkinud ka riigipea.