„Piirkond on kuulutatud ajutiselt lennumasinate lendude jaoks ohtlikuks,” öeldakse teates, vahendab Interfax.

Koordinaatide järgi kuuluvad lendude piirangu tsooni kuni kõrguseni 19 000 meetrit õhuruum Krimmi lõunaosa kohal (Sevastopolist Feodossijani) koos Krimmi lõunaosa territoriaalvetega ning osaga Musta mere rahvusvahelistest vetest.

Venemaa on varem teatanud, et 24. aprillist kuni 31. oktoobrini peatatakse Venemaa territoriaalvete läbimise õigus välismaa sõjalaevadele ja teistele riiklikele alustele Musta mere mitmetes piirkondades.

Venemaa kaitseministeeriumi navigatsiooni ja okeanograafia valitsuse 14. aprillil välja antud bülletääni andmetel puudutab see Krimmi lõunaranniku akvatooriumi (Sevastopolist Gurzufini), piirkonda Kertši poolsaare rannikul ja merepiirkonda Krimmist läänes.

15. aprillil väljendas Ukraina välisministeerium selle vastu protesti ja nõudis otsuse tühistamist.

Venemaa Musta mere laevastik teatas aga täna, et laevastiku laevad viisid koos lõuna sõjaväeringkonna lennuväega läbi õppused.

„Üle 20 Musta mere laevastiku laeva viisid läbi ühised treeningud õhujõudude ja lõuna sõjaväeringkonna õhutõrje väekoondiste ründelennukite Su-25SMZ meeskondadega,” teatas laevastik.

Krimmi suunati õppuse ajaks üle 50 lõuna sõjaväeringkonna lennuki.

Õppustel osalesid teiste laevade hulgas fregatid Admiral Makarov ja Admiral Essen, väikesed raketilaevad Graivoron ja Võšni Volotšok ning raketikaatrid ja väikesed allveelaevade vastased laevad.

Harjutati tingliku vastase õhurünnaku tagasilöömist, kasutades aktiivset raadioelektroonilist segamist ja kasutades tinglikult õhutõrjevahendeid. Ründelennukite kolm eskadrilli harjutasid vastavalt lahingkursi võtmist, rakettrelvade tinglikku kasutamist ja laevade õhutõrjevahendite vastulöögi vältimist.