Juhatuse 31 liikmest 77,5% hääletas erakonna esimehe Lascheti poolt. Tema rivaal Markus Söder sai vaid üheksa häält, vahendab Deutsche Welle.

Hääletus ei olnud konservatiivide bloki jaoks ametliku tähendusega. Lisaks CDU-le kuulub sellesse ka vaid Baieris tegutsev Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU), mille juht on just Söder. Viimane ütles aga, et austab CDU juhatuse otsust.

Hääletus toimus pärast kuus tundi kestnud internetikoosolekut. Laschet ja Söder on Saksamaa kahe suurima rahvaarvuga liidumaa, Nordrhein-Westfaleni ja Baieri peaministrid.

Laschet kutsus eilsel videokoosolekul kiiresti otsusele jõudma.

Söder ütles, et ei taha sekkuda CDU otsuse tegemisse ja lubas, et ei pea vimma, kui erakond valib Lascheti.

Tavaliselt laheneb patiseis kahe kandidaadi vahel sellega, et üks neist taandub, aga seni olnud kumbki järele andnud. Nädala kestnud otsustamatust peetakse CDU/CSU valimistulemuse suhtes septembris kahjulikuks.

60-aastane Laschet valiti CDU esimeheks varem sel aastal. Traditsiooniliselt peaks esimees ka kantslerikandidaat olema. Söder väljendas aga soovi kandideerida populaarsuse kasvu tõttu küsitluste tulemustes.

Laschet on olnud praeguse liidukantsleri Angela Merkeli eelistus ja vaimne järeltulija. Hiljutine populaarsuse langus võib aga CDU/CSU pärast 16 aastat võimul olemist valitsusest välja jätta.

CDU/CSU on küsitluste järgi vaid mõni protsent eespool rohelistest, kes teatasid eile, et nende kantslerikandidaat on Annalena Baerbock.

Sakslased valivad uut parlamenti septembris.