Kruusimäe sõnul oli tema rühma eesmärk survestada valitsust globaalse eestlase programmiga tegelema. Isamaa saadiku sõnul saavutaski nende initsiatiiv eesmärgi: "Riina Solman (endine rahvastikuminister, Isamaa – toim) tõmbas programmi käima." Ta lisas, et loodab teemaga edasi minemist välisminister Eva-Maria Liimetsalt, kelle haldusalasse valdkond nüüd kuulub.

Uue rühma juht Imre Sooäär ütles, et olemuselt on need kaks gruppi seega üsna palju erinevad, aga mitte vastanduvad. "Üks ei sega teist," ütles riigikogulane. Ta selgitas, et Globaalse Eesti rühmas ei ole "kodu" ja "välis" jaotust. "Väliseestlaseks nimetamine tundub paljudele välismaal elavatele eestlastele isegi alandav ja vastuvõetamatu," ütles Sooäär.

Keskerakonna nimekirjast parlamenti valitud saadik viitab murekohale: täna ei ole olemas eestlaste digitaalset võrgustumist võimaldavat platvormi. E-riigi võimalusi kasutavad vähesed välismaal elavad eestlased, paljudega puudub kontakt. Sooäär kiitis 13. aprillil toimunud üleilmsete eestlaste virtuaalfoorumit: "Globaalne Eesti peaks olema ka värav maailmas elavatele eestlastele, kuidas digitaalselt Eestiga paremini ühenduses olla."